ΣΤΕΛΙΟΣ Π. ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ είναι Ιατρός Βιοπαθολόγος – Κλινικός Μικροβιολόγος, Αναπληρωτής Καθηγητής Μικροβιολογίας στην Ιατρική Σχολή της Αθήνας. Γεννήθηκε στην Αθήνα, αποφοίτησε από το εξατάξιο Γυμνάσιο της Γερμανικής Σχολής Αθηνών και σπούδασε Ιατρική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εργάσθηκε για πέντε χρόνια σαν έμμισθος επιστημονικός συνεργάτης στα Πανεπιστήμια Göttingen και Würzburg της Γερμανίας, όπου και απέκτησε τον τίτλο του διδάκτορος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Göttingen και την ειδικότητα της Εργαστηριακής Ιατρικής (Βιοπαθολογίας). Επιστρέφοντας στην Ελλάδα εργάσθηκε περίπου 10 χρόνια στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (εσυ) και στον ιδιωτικό τομέα, και από το 1999 μέχρι σήμερα υπηρετεί σαν μέλος του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) στην Ιατρική Σχολή Αθηνών στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο του Αιγινητείου Νοσοκομείου.
Είναι παντρεμένος με την Κατερίνα Λουκίσα και έχουν 3 παιδιά.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ-ΣΤΕΦΑΝΟΣ Ι. ΛΕΓΑΚΗΣ

Ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ–ΣΤΕΦΑΝΟΣ Ι. ΛΕΓΑΚΗΣ είναι Ομότιμος Καθηγητής Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Επίτιμος Πρόεδρος της Ελληνικής Μικροβιολογικής Εταιρείας και της Πανελλήνιας Ένωσης Ιατρικής Βιοπαθολογίας. Διευθύνει τα Κεντρικά Εργαστήρια και είναι Επιστημονικός Σύμβουλος στα Διαγνωστικά Κέντρα του Ομίλου “Euromedica”, καθώς και Επιστημονικός Σύμβουλος των Εργαστηρίων του Ομίλου «Ιασώ».
Απόφοιτος Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών (1963), Διδάκτωρ (1966), Υφηγητής (1977), Επίκουρος Καθηγητής (1982), Αναπληρωτής Καθηγητής (1991), Τακτικός Καθηγητής (1995). Μετεκπαιδεύτηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, Ελβετία, Γερμανία, και Αμερική.
Διατέλεσε Πρόεδρος της Ελληνικής Μικροβιολογικής Εταιρείας και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Χημειοθεραπείας και Λοιμώξεων, Αντιπρόεδρος του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, του Ανωτάτου Επιστημονικού Συμβούλου Υγείας, και της Κεντρικής Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων καθώς και Εκπρόσωπος της Ελληνικής Μικροβιολογίας σε πολλούς Διεθνείς Οργανισμούς (FEMS, ESCMID, ISC).
Έχει συγγράψει 10 επιστημονικά βιβλία και πλέον των 200 ερευνητικών άρθρων.
Είναι παντρεμένος με την Κατερίνα Σωτηρίου, έχουν 2 παιδιά και 3 εγγόνια.